top of page

מהי תמונת תלת-ממד?

תמונת תלת-ממד מציגה, באמצעות אשליה אופטית, אובייקט תלת-ממדי. החוויה הויזואלית היא כמו צפייה בפסל. התצוגה היא בצבע מלא ולא נדרשים שום אמצעים כדי לחוות את החוויה.

כמו לתמונות מתחלפות, גם לתמונות תלת-ממד יש מגבלות בטווח הצפייה. בנוסף, בתמונות תלת-ממד ישנן זויות מסוימות שבהן מופיעות הפרעות. תמונות תלת ממד נראות במיטבן בצפייה מהמרכז ובמרחק הצפייה המתוכנן.

את חווית הצפייה בתמונת תלת-ממד לא ניתן להעביר באמצעות מסך; לצורך כך יש לצפות בתמונה עצמה. לצורך המחשה, מקובל להציג תמונות תלת-ממד על מסכים כדימויים דינמיים, המציגים את התמונה כפי שהיא נראית בזוויות צפייה שונות. דימויים כאלה מוצגים למטה.

Pearl%20GIF%20animation.gif
Brick wall.gif

תכנים לתמונות תלת-ממד

התכנים לתמונות מתחלפות היו דימויים דיגיטאליים. התוכן הנדרש לתמונת תלת-ממד הוא פסל, או מודל דיגיטאלי.

פסלים דיגיטאליים נעשים בעזרת תוכנות כמו Blender או Zbrush. עבודה כזו דורשת התמחות מיוחדת, והאמנים בתחום נקראים "מודליסטים". בוגרי בתי ספר לגרפיקה אינם רוכשים ידע זה, ולרוב אינם יכולים לפתח פסלים דיגיטאליים.

אנחנו מנגישים את עולם התלת-ממד לקהילת הגרפיקאים ולקהל הרחב בעזרת שתי טכניקות:

1. המרה לתלת-ממד,

2. שימוש בשכבות של פוטושופ.

בתהליך של המרה לתלת-ממד אתם שולחים לנו דימוי דיגיטאלי רגיל, ואנו ממירים אותו לפסל תלת-ממד. לאחר מכן אנו מדפיסים את הפסל כתמונת תלת-ממד לנטיקולרית. עלות ההדפסה היא כמצוין בעמוד המחירים, אך ההמרה כרוכה בעלות נוספת (חד-פעמית) של 500 שקל + מע"מ.

בתהליך של שכבות פוטושופ, אתם שולחים לנו קובץ פוטושופ בשכבות, ומציינים לכל שכבה באיזה מרחק מפני התמונה היא צריכה להופיע ובאיזה מיקום (מאחור או מקדימה). כל השכבות צריכות להיות גרפיות בלבד; שכבות Adjustment, אפקטים, תיקיות וכדומה אסורות. אנו ממליצים על חמש שכבות לכל היותר. הדפסת תלת-ממד מקובץ פוטושופ כרוכה בעלות נוספת חד-פעמית של 100 שקל + מע"מ.

צלמים מתקדמים או מודליסטים מנוסים יכולים להגיש את התוכן הגרפי בצורת סדרת דימויים. סדרה כזו יש להגיש כתמונה מתחלפת.

sharks gif.gif

פסל (מודל) דיגיטאלי

Magic Carpet.gif

שכבות פוטושופ

צילום או רינדור סדרה לתמונת תלת-ממד

הדרך הטובה ביותר להגיש גרפיקה לתמונת תלת-ממד היא באמצעות סידרה.

אם האובייקט או הזירה הם אמיתיים, את סדרה ניתן לצלם בעזרת מערך מצלימות (או מצלימה מונעת על סרגל). אם הזירה היא דיגיטאלית, ניתן לצלם אותה באופן וירטואלי (תהליך שנקרא "רינדור"). בשני המיקרים הכללים לצילום הסדרה הם זהים.

במצגת שלמטה מוסברים הכללים להפקת הסדרה.

הפקת סידרה דורשת ציוד צילום מיוחד או ידע במידול תלת-ממדי.

bottom of page